Kunststoffen gietvloeren bestaan uit uitgeharde epoxyharsen of polyurethaanketens. Ze worden in vloeibare vorm uitgegoten over het volledig te bevloeren oppervlak waardoor de uitgeharde vloer geen naden zal vertonen. Verder hebben deze vloeren de eigenschap van zich in vloeibare toestand volledig waterpas te zetten waardoor ze tot uiterst vlakke vloeren zullen uitharden. Deze naadloze en perfect vlakke vloeren zorgen voor een strakke en hypermoderne look.

Ideaal als renovatievloer

Met hun dikte van enkele mm kunnen deze vloeren op elke reeds aanwezige vloer worden gegoten. Tijdens het drogen zal de vloer zich stevig vasthechten aan het onderliggend oppervlak. Het is dus niet noodzakelijk om de oude vloer uit te breken wat de renovatie een stuk goedkoper maakt dan het leggen van een nieuwe klassieke vloer. Polyurethaanvloeren kunnen met hun elastische eigenschappen zelfs bovenop een minder stabiele ondergrond, zoals bijvoorbeeld een houten vloer, worden aangebracht.

Voor een modern en strak design

Daar een gietvloer naadloos kan worden aangebracht, oogt ze trendy en zorgt ze ervoor dat de ruimte eenheid en rust uitstraalt.

Epoxy vloeren zijn nog steeds de meeste gebruikte vloeren voor industriële toepassingen. Door hun robuustheid zijn ze immers helemaal geschikt als bedrijfsvloer of als druk belopen vloer in een winkelcentrum of evenementenhal. Maar ondertussen worden deze vloeren ook meer en meer gebruikt in woningen, dit door hun uiterst strakke en trendy look.

Polyurethaan vloeren zijn al sinds jaar en dag gekend als de ideale sportvloer, dit dankzij hun elastische eigenschappen. Ze zijn, net door de combinatie van strak ogend en toch elastisch, ondertussen ook heel gegeerd in de woningbouw. Zeker voor woningen met vloerverwarming zijn polyurethaan vloeren de perfecte vloeren.

Ook geschikt voor de meer landelijke woning

De te verkrijgen gietvloer kleuren omvatten zowat het ganse RAL kleurenpalet. Naast de gietvloer kleuren die je woning een industriële look geven, kan je dus ook kiezen voor bijvoorbeeld warme aardetinten. Dit maakt deze kunststoffen vloeren ook helemaal geschikt voor de meer landelijke woning.

Onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Omdat deze vloeren geen naden hebben waar vuil tussen kan kruipen en daar ze bovendien ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen, zijn deze vloeren heel gemakkelijk schoon te houden. Verder zijn deze vloeren ook erg slijtvast, niet alleen door hun mechanische sterkte maar ook door hun bestendigheid tegen chemicaliën. Van een gietvloer geniet je een leven lang.