Wil je een betonvloer laten plaatsen? Beton wordt vaak beschouwd als een materiaal voor buiten, geschikt voor opritten of garagevloeren. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van beton voor de oprit. Het kan echter decoratief zijn en is een goed, onderhoudsarm alternatief voor binnenvloeren. Zolang het goed is afgedicht, is beton niet poreus, waardoor het bestand is tegen vlekken en uitzonderlijk gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is.

Vlekken? 

Bevlekte betonnen vloeren moeten altijd worden beschermd met een goede vloerafdichter voor slijtvaste vloeren van hoge kwaliteit om water, vuil en vlekken te helpen weerstaan. Deze beschermingslaag verlengt niet alleen de levensduur van uw vloer, het kan ook de kleur versterken en glans toevoegen. Schoonmaakmiddelen op waterbasis worden over het algemeen aanbevolen voor gebruik binnenshuis, omdat ze geen schadelijke dampen bevatten. Voor verdere bescherming tegen hardnekkige vlekken en vuil, is het ook aan te raden om een vloerwas aan te brengen die speciaal is ontworpen voor betonnen binnenvloeren. Dit helpt de vloeren te behouden en maakt het veel gemakkelijker om kleine krasjes en slijtagepatronen weg te poetsen.

Duurzame vloer

Door het polijst-proces zijn gepolijste betonvloeren extreem duurzaam. Deze zijn uitstekend geschikt voor omgevingen waar veel gelopen wordt vanwege hun superieure krasbestendigheid. Ze zijn over het algemeen ook gemakkelijker te onderhouden dan andere soorten decoratieve betonnen vloeren omdat ze geen speciale schoonmaakmiddelen of was nodig hebben.

Probeer nooit om uw verzegelde of gepolijste betonnen vloeren schoon te maken met ammoniak, bleekmiddel, citrusreinigers, grenen reinigers, azijn of een zeer zure substantie. Deze zijn niet pH-neutraal en kunnen de kit op uw betonnen vloer afbreken of dof maken.

De beste schoonmaakroutine:

  • Verwijder het vuil. Reinig en verwijder al het vuil en stof van de vloer met een stofzuiger, een zachte borstel of een droge stofzwabber.
  • Spuit een reinigingsoplossing als een lichte nevel sectie voor sectie over uw vloer.
  • Maak de mop met schoon water nat en wring hierna goed uit. Mop sectie voor sectie over uw vloer.
  • Laat de vloer volledig aan de lucht drogen of veeg het droog met een zachte doek voordat u weer over de vloer zult lopen.

Wil je een gepolierde betonvloer laten realiseren? Kijk dan op Lucon voor meer informatie.