Als je gaat kijken naar een nieuwe keuken, dan zul je ontdekken dat de prijzen per model nogal kunnen verschillen. Je hebt al een exemplaar voor een paar duizend euro. Je kunt ook een ton uitgeven aan je nieuwe aanwinst. Niet alle goedkope keukens zijn slecht van kwaliteit. Ook van de budget modellen kun je jarenlang plezier hebben. Steeds meer fabrikanten bieden een goedkoper alternatief naast de dure modellen. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij je keuze en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je lang plezier hebt van een budget model.

Budgetkeukens met flair

Er zijn genoeg goedkope keukens te vinden op de markt. En de budget modellen van deze tijd zien er steeds beter uit. Als je een beperkt budget hebt voor je keukeninrichting heb je nog steeds een ruime keuze aan modellen en stijlen. Het is echt niet zo dat je dan alleen maar een hele simpele witte keuken met saaie handgrepen kunt kiezen. Online zijn er heel veel betaalbare modellen te kiezen tegen een hele scherpe prijs. Een andere optie om te besparen op je investering is een showroom model kiezen of een wat ouder model te nemen. Die kun je vaak tegen een hele scherpe prijs kopen.

Maak slimme materiaalkeuzes bij goedkope keukens

Bij goedkope keukens is vaak de uitvoering qua materialen meer basic. Zo kun je kiezen voor houten kastdeuren of voor deuren gemaakt van MDF platen. Verder is de afwerking belangrijk. Deuren die gelakt zijn kosten meer dan kunststof deuren die al een kleur hebben. De kastinrichting is de basis van de keuken. Ook hier zijn er veel kwaliteiten te krijgen. Kies je voor een keuken waarbij de deurtjes vanzelf zachtjes dicht gaan dan kost dat meer dan deurtjes zonder soft-close systeem. Als je minder geld wilt investeren kies dan een keuken die gemaakt is van goedkopere materialen.

Kies apparaten met goede prijs-kwaliteit verhouding

Bij goedkope keukens kun je ook op apparaten een hoop geld besparen. Kijk goed naar de prijs-kwaliteit verhouding van de apparaten. Je hoeft niet altijd een dure oven aan te schaffen. Een simpele oven van een goedkoper merk gaat ook jaren mee. Laat je informeren over de mogelijkheden. Je kunt zelf online al eens kijken welke merken je aanspreken, zowel qua functionaliteit als prijs. Kijk ook kritisch welke apparaten je echt nodig hebt.

Goedkope keukens met simpel aanrechtblad

Goedkope keukens hou je betaalbaar met een simpel aanrechtblad. Marmer en steen zijn dure materialen die er prachtig uitzien, maar als je niet uitkijkt een groot gedeelte van je budget opslokken. Er zijn allerlei alternatieven beschikbaar die een stuk minder duur zijn en toch mooi en functioneel zijn. Let er wel altijd op dat het blad tegen een stootje kan en niet gevoelig is voor vocht of krassen. Natuurlijke materialen zoals steen zijn vaak het duurst. Wil je een houten blad of een blad van MDF in je keuken? Zorg er dan voor dat de bladen goed gelakt zijn en niet na verloop van tijd toch sporen achterlaten als ze nat worden.