Boren met het juiste materiaal

Het klusseizoen is weer begonnen. Dat betekend voor alle klussers in Nederland dat zij weer eens goed moeten kijken naar hun apparatuur. Heb ik nog wel alles wat ik nodig heb? Of moet ik nieuw materiaal kopen? Ik kwam er bijvoorbeeld laatst achter dat ik wel erg veel ijzerboren kwijt was. Terwijl ik normaal gesproken ontzettend veel verschillende ijzerboren heb. Dat betekende dat ik weer eens een grote bestelling moest plaatsen, ditmaal om ijzerboren te kopen. Gelukkig is alle gemakkelijk online te vinden. Maar omdat ik zag hoeveel verschillende boren eigenlijk verkrijgbaar zijn besloot ik om jullie een klein beetje hierover te informeren. Ander ziet u straks door de bomen het bos niet meer. Niet elke boor is namelijk geschikt voor elk materiaal. Vandaag help ik u hier een handje mee verder.

 

De juiste boor voor het juiste materiaal

Op veel websites zoals boorkopen.nl kunt u veel lezen over onder andere ijzerboren. Een goede kwaliteit boor kunt u gebruiken om te boren in ijzer, zink, lood, staal, kunststof, etc., maar let er alstublieft op dat u de juiste kwaliteit boor gebruikt. Voor zachter materiaal zoals zink en ijzer kunt u beter een rolgewalste boor of een geslepen boor nemen. Als u gaat boren in harder materiaal zal ik gebruik maken van een hogere kwaliteit ijzerboor zoals titanium. Gaat u dus werken met zachte materialen volstaat vaak een standaard kwaliteit HSS rolgewalste boor wel. Zelf moet ik veel boren in aluminium en RVS, daarom ga ik ook voor een aantal verschillende ijzerboren. Mocht u in wat harders willen boren zoals ijzer, dan moet u een standaard geslepen boor, of een boor met titanium coating hebben. Maar omdat ik in wat zachter materiaal boor zijn standaard ijzerboren voor mij voldoende. Alleen moet u ook altijd goed letten op de dikte en lengte van uw boor.

 

De grootte van de boor

Een korte variant van de boor is vaak goed en werkt prima voor de gemiddelde klus. Maar mocht u, net zoals ik, langere ijzerboren nodig hebben dan kan dat. Op websites zoals boorkopen.nl vindt u ook langere lengtes. Zo biedt boorkopen.nl verschillende lengtes aan, en ook advies over de juiste lengte. Zorg ervoor dat u goed weet welke maat u moet hebben. Het is altijd vervelend als uw ijzerboren straks te kort zijn. Gelukkig kan u naast deze blog veel lezen op boorkopen.nl en wellicht ook meteen een bestelling plaatsen. Hopelijk is het voor u iets duidelijker geworden welke kwaliteit boor u nodig heeft. Dan wordt het voor mij tijd om mijn ijzerboren te gaan bestellen, het klusseizoen is namelijk allang begonnen.