Tijd buiten doorbrengen is een van de meest gewilde voordelen van het leven en een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen ervoor kiezen om een huis met een tuin te hebben op het zuiden. Er zijn wel enkele stappen die we moeten nemen om ervoor te zorgen dat onze familie en vrienden comfortabel kunnen genieten van het fantastische klimaat in de zomer (Bron: www.rainbow-collection.nl).

Vergroot de schaduw met een pergola

Een pergola kan zonlicht filteren op dekken die niet in de schaduw van de bomen staan. Bovendien kan je een architectonisch interessant punt aan je lounge toevoegen en lawaai en nieuwsgierige buren buiten de deur houden met upgrades van bijvoorbeeld een privacyscherm.

Markiezen aanschaffen

Om schaduw ook binnenshuis te houden kan je een Markies aanschaffen. Markiezen zijn zonwerende mechanismen die met een klik gebruikt kunnen worden. Vaak hebben ze een bolle vorm, om ook privacy te bieden tegen buitenstaanders. Markiezen komen in vele vormen en maten en zijn vaak op maat gemaakt.

Maak een vrijstaande structuur

Bouw je eigen fort van eenzaamheid in verschillende stijlen, en rust het uit met een ligbed om ’s middags in de schaduw te lezen. Dit i s ideaal om een knusse sfeer te creëren en een goed lounge gedeelte te creëren waar je gasten kan verwelkomen voor een eventuele borrel in de late zomeravonden.

Voeg Wisteria toe aan een pergola

Stel een scène met ingemaakte, snelgroeiende Wisteria. Deze plant is niet alleen handig om als schaduw te gebruiken, hij is ook nog eens mooi. Het zal zelfs een kleine stedelijke achtertuin als een afgelegen ruimte laten aanvoelen. Natuurlijk kan je naast Wisteria ook andere planten kiezen die klimmen, planten zoals Klimop zijn handiger voor mensen met hooikoorts.